Eat Lundaland är en del av ett transnationellt samverkansprojekt mellan sex leaderområden från fyra europeiska länder och pågår mellan 2019 och 2021.
Syfte och mål:
Syftet med projektet är att stärka och utveckla lokala mat-, dryckes-, och gastrodesitinationsproducenter inom området Lundaland samt att starta upp ett nätverk som gynnar temat “tillgång och efterfrågan av lokala produkter”. Projektet vill även lyfta och stärka Lundaland som ett frodigt gastronomiskt område på landsbygden. Det kommer även byggas en ”verktygslåda” som ska kunna delas.
Målgrupp:
Eat Lundaland vänder sig till alla småskaliga mat- och dryckesproducenter i Lundaland.
Möjligheter för Lundalands mat- och dryckesproducenter samt andra mataktörer:
September 2020 – Seminarium och potatisfestival i Saint Brieuc
Mars 2021 – Seminarium med det transnationella nätverket på tema ”Nätverkande samt tillgång och efterfrågan av lokala produkter”.
Tidigare händelser
27 januari 2019 – Workshop med tema dryckesproduktion. Eat Lundaland_workshop_inbjudan_27 januari
Följ oss gärna på instagram: